Acest gratar a fost facut in mini-vacanta pe care am petrecut-o la Agapia. Bucatarii sefi au fost baietii (doar ei se pricep cel mai bine la invartit carnea pe gratar)... noi doar cu munca de jos :))
Va rugam sa ne iertati gratarul improvizat, dar de cca 6 luni de cand a fost cumparat, nu s-a incumetat nimeni sa il ansambleze... avand o sacosa de suruburi si o cutie de bete si fiare! :))
Pestele l-am curatat, spalat si transat, apoi l-am dat cu sare din abundenta si l-am lasat sa se odihneasca.
Legumele le-am spalat, sters si pus pe gratarul incins. Patrunjelul l-am tocat marunt si l-am pus in putina apa. Cand rosiile si ardeii s-au copt le-am curatat de coaja si le-am tocat marunt. Cepei i-am indepartat prima foaie (cea arsa) si am tocat-o si pe ea marunt. Toate legumele le-am adaugat peste patrunjelul tocat.
Cat am pregatit saramura, pestele era deja pe gratar.. fiind invartit cu mare grija de specialistul in gratare :)
Cand pestele a fost gata l-am adaugat peste legume si l-am lasat cateva minute sa se amestece aromele.
O bunatate!!!!
Langa peste, noi am mai avut niste cabanosi, pe care i-am servit cu cartofi copti cu unt si dovlecel pe gratar (un pic cam ars, dar bun).