Saleuri de casa

de alilianaa in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2014 | 3740 vizualizari

 

Gustare pentru orice imprejurare...

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 25 g. drojdie
  • 50 ml apa
  • 100 ml lapte dulce
  • 125 iaurt degresat
  • 2 oua
  • 30 ml ulei
  • chimen, sare dupa gust
  • 250 g branza de oaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri de casa:

Faina se pune intr-un bol cu sare si drojdie, 100 g branza de oaie rasa. Peste acestea se adauga apa, laptele ( caldute) si se framanta usor cu mana. Se adauga iaurtul si oul si se omogenizeaza. Se pune la dospit. Cand aluatul a crescut se pune pe planseta care a fost unsa cu ulei. Se framanta putin, se mai unge odata cu ulei si se mai repeta operatiunea odata. Rezulta doua foi.

Se intinde prima foaie cu sucitorul, se aseaza intr-o tava  pe hartie de copt. Se  unge cu ou, se da cu chimen si se presara de-asupra branza rasa. Si se portioneaza cu cutitul. Se pune la copt pentru 20 min. la foc domol. La fel se procedeaza si cu a doua foaie. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

laura_n 1

18.05.2014, 15:27

alilianaa 1

19.05.2014, 07:29

Multumesc frumos. Ma bucur ca v-a placut reteta mea.

simonacallas 1

19.05.2014, 15:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Omleta cu telemea de oaie si muschi file