Saleuri cu chimen

de dobrezaira in Aperitive / Garnituri, 4 Sep 2012 | 8430 vizualizari

 

Aceasta reteta o consider una din cele mai economice retete,veti vedea intra mai nimic, iar gustul e....mmmmm

 

INGREDIENTE

  • 1 cana untura (5 linguri)
  • 200 ml apa
  • 4 linguri otet
  • 1 bob de drojdie
  • 1 ou
  • faina cat cuprinde pentru o coca potrivita, nu prea vartoasa.
  • 1 cana cu untura amestecata cu o cana cu faina sa rezulte consistenta smantanii
  • sare,ou pentru uns,chimen
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri cu chimen:

Amestecam intr-un vas untura (poate fi si osanza) cu oul, sare, otetul, apa si drojdia, adaugam faina, cam 500 gr. si framantam pana la omogenizare. Intindem coca intr-o foaie patrata, ungem cu jumatate din untura amestecata cu faina, impaturim in plic si o intindem cu sucitorul. Blatul de lucru trebuie sa fie infainat. Ungem din nou cu restul de untura, impachetam, intindem, rulam si dam la rece pentru o ora.

Din aluatul astfel pregatit intindem foi de 1 cm, ungem cu ou, presaram sare si chimen si dam la cuptor pana devin aurii. Ies multe saleuri si foarte fragede, veti vedea se vor desface in foi ca un foietaj normal la care muncesti mai mult si intra mult unt.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

acest aluat merge foarte bine si pentru pateuri cu branza, cu mere, etc.

2

Voi posta data viitoare si o placintica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri cu chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saratele