Am pregatit o salata orientala de post cu ingrediente proaspete de primavara(atat cat am avut prin casa in acest moment) si o maioneza din avocado, un fruct de care m-am indragostit de curand.
Curatam cartofii, ii spalam bine si ii punem la fiert in apa cu putina sare. Ii fierbem pana furculita intra in ei, dar nu se sfarama, apoi ii scurgem si ii lasam sa se raceasca.
Taiem cartofii in semirondele si ii punem intr-un castron. Adaugam ridichile taiate semirondele, ceapa verde taiata marunt si maslinele.
Pentru maioneza taiem avocado in jumatati, scoatem samburii, apoi cu o lingura scoatem miezul si il punem intr-un castron. Stoarcem zeama de lamaie peste avocado si zdrobim bine cu o furculita sau cu un mixer, adaugand si uleiul. Adaugam sare, piper si maioneza peste ingrediente si amestecam usor.
Lasam salata 15 minute la rece, apoi o putem servi.
1
puteti adauga castraveti proaspeti sau marar verde tocat fin