Salata Nicoise

de Corinuta in Salate, 10 Aug 2013 | 6247 vizualizari

 

Aveam doua fileuri de peste si nu stiam cu ce sa la gatesc, cand am vazut aceasta salata. E foarte buna si consistenta.

 

INGREDIENTE

  • 2 file-uri de peste
  • 2 oua
  • 4 rosii mari sau 8 mici
  • 1/2 ceapa rosie
  • 8 masline
  • 100 g fasole verde
  • 100 g salata verde sau rucola
  • 4 linguri ulei de masline
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Nicoise:

Se condimenteaza file-urile de peste si se prajesc in putin ulei pe ambele parti cateva minute pana se rumenesc. Se scot pe hartie absorbanta si se lasa la racit. Ouale se fierb 3-4 minute in apa cu sare apoi se scot in apa rece. Fasolea verde se opareste 5-6 minute in apa cu sare, dupa care se scoate si ea in apa rece cu gheata la racit ca sa-si pastreze culoarea verde.

Pe o farfurie se aseaza o mana de salata verde, peste ea se pun rosiile si ceapa, taiate felii, maslinele si fasolea verde, iar la sfarsit ouale taiate felii si pestele. 

Se amesteca zeama de lamaie cu uleiul de masline, sare si piper si se asezoneaza salata cu acest dressing.

Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

in mod traditional salata mai contine cartofi noi fierti in coaja, mie nu imi place sa combin carnea cu cartofi pentru ca baloneaza

2

puteti adauga la salata si un ardei rosu copt, curatat si taiat felii

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Nicoise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Krystyan Trendy 1

06.05.2014, 16:27

super

Valclaudia 1

24.08.2014, 08:02

am sosit la salatica! Ce mai fati tu, fata draga?

-Licurici- 1

08.07.2015, 08:33

excelenta salata.. fix pe gustul meu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de varza cu pastrama de vita