Trebuie să recunosc că sunt "fan salate" mai ales în anotimpul cald iar când acestea se fac cu minim de efort și ingrediente proaspete atunci e și mai bine!
Fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj (în apă ușor sărată, clocotită și timp de 6-8 minute, după care le scurgem lichid și le clătim cu apă rece).
Cât timp fierb pastele, spălăm legumele și verdeața. Le curățăm și le tocăm după preferință.
De asemenea, curățăm măslinele de sâmburi și le tăiem în jumătăți.
Tăiem telemeaua în cubulețe potrivite.
Amestecăm toate ingredientele, adăugăm sare (în funcție de gustul măslinelor și a celui de telemea), oțet și mărarul tocat mărunt.
Servim!
În funcție de gust și pretenții puteți adăuga busuioc proaspăt, oregano uscat etc.
1
Adăugați sare în funcție de gustul celorlalte ingredinte (măsline, telemea, paste).
2
Puteți face dressingul separat și îl adăugăți la final.
3
Puteți opta pentru orice tip de paste tortellini.