Salata hortensia

de Giana in Salate, 4 Noi 2013 | 5270 vizualizari

 

Nu prea imi place sfecla, insa am reusit sa o introduc in meniu folosind-o la salate.
De ce se numeste hortensia? Pentru ca aranjata in farfurie, salata colorata arata ca o floare.

 

INGREDIENTE

  • 1 sfecla
  • 2 morcovi potriviti
  • 4 cartofi mai mici
  • 1/2 piept de pui
  • 2 oua
  • 2 lamai
  • cateva linguri maioneza (eu folosesc Hellmann's)
  • sare si piper dupa gust
  • 3/4 pahar de ulei (pentru maioneza)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata hortensia:

Se spala sfecla si se pune intr-o cratita cu apa la fiert. Eu fierb sfecla 2 ore. Dupa ce a fiert o lasam sa se raceasca bine, o curatam de coaja, si o dam prin razatoarea mare. Se stoarce sfecla si se amesteca cu zeama de la o lamaie.

Cartofii si morcovii ii spalam si ii punem la fiert pana se inmoaie si putem sa-i intepam usor cu furculita. Dupa ce au fiert ii lasam sa se raceasca, ii curatam de coaja si ii dam prin razatoarea mare.

Pieptul de pui il punem la fiert cu putina sare. Cand apa incepe sa clocoteasca ii luam spuma si il fierbem 30 de minute. Feliem pieptul de pui si il taiem cubulete mici.

Ouale le fierbem pana devin tari. Curatam ouale de coaja si separam albusul de galbenus. Galbenusurile le vom folosit la maioneza. Albusul il taiem cubulete mici sau il dam prin razatoarea mare.

Galbenusurile le pasam cu putina sare si le amestecam cu putin ulei. Eu adaug cateva linguri de maioneza (cumparata) ca sa se lege, sau un galbenus de ou crud. Frecam ouale adaugand putin cate putin din ulei pana obtinem un castron mic de maioneza. La sfarsit stoarcem in maioneza sucul de la o lamaie.

Amestecam intr-un bol mai mare toate ingredientele pregatite, adaugam sare si piper dupa gust si ornam salata dupa bunul plac. Salata este mai buna a doua zi (parerea mea).

 

 

TIPS-URI

1

Eu am incercat sa fac niste flori pe farfurie din salata insa nu prea mi-a reusit deoarece nu am avut forme potrivite. Am folosit o cupa de inghetata si storcatorul de citrice, le-am umplut cu salata si am rasturnat salata pe farfurie. Am tapetat un castron cu folie, l-am umplut cu salata, am rasturnat castronul pe platou, am indepartat folia si am ornat salata cu verdeata si legume. Va las pe voi sa experimentati ca eu nu prea ma pricep la decorat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata hortensia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete cu iaurt