Este reteta mea,o fac ori de cate ori am pofta de vinete.Este mai mult o tocanita,dar pt. ca nu-mi place sa coc vinete si ardei(fum,miros in casa...)....
Vanata se curata de coaja ,se spala si se taie felii,groase cam de jumatate de centimetru.Se insira pe o farfurie si se presara cu sare,ca sa-si lase zeama amara.Le-am lasat cam 15-20 min.
Intre timp,rosia se scufunda in apa fiarta si se curata de pielita,apoi se taie cubulete.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei,apoi se pun vinetele stoarse de zeama si taiate cubulete,usturoiul taiat feliute subtiri,rosia,piperul si ardeiul kapia.Se caleste in continuare.Cand scade zeama care au lasat-o rosiile se completeaza cu apa pana cand compozitia este fiarta.
La sfarsit se paseaza ca si piureul si se mai pune sare daca doriti.Eu nu am mai pus,era destula de pe vinete.
1
Nu am dat cantitati fixe,se pune dupa gust si dupa cantitatea care doriti sa o obtineti.
2
Eu o mananc in loc de salata de vinete,pe felii de paine prajita sau nu.