Imi place tare mult sa combin tonul in diverse salate.
Aceasta salata se aseamana cu cea orientala, cu mici diferente.
Este foarte buna, cu multa lamaie si ceapa rosie!
Spalam bine cartofii si ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperiti.
Ii lasam sa fiarba pana cand incep sa se patrunda la testul cu furculita, apoi ii trecem prin jet de apa rece si ii curatam.
Maslinele, daca sunt prea sarate se vor pune in apa pentru a mai elimina din sare.
Ceapa se toaca solzisori, dar pastram si cateva rondele pentru ornare.
Cartofii curatati ii taiem in cuburi mai mici.
Intr-un bol incapator amestecam toate ingredientele tocate si presaram peste ele piper macinat.
Pentru maioneza, curatam usturoiul si il presam bine, apoi il amestecam cu galbenusul si mustarul si incepem sa picuram ulei putin cate putin, mixand energic.
Adaugam si sare dupa gust si din cand in cand zeama de lamaie.
Scurgem tonul de lichid si il adaugam peste ingredientele din bol, apoi amestecam totul cu maioneza.
A iesit o salata tare buna!
1
Se pot adauga si castraveciori murati, tocati sau feliati rondele.
2
Se pot adauga si oua fierte, ca la salata orientala.