Salata de spanac cu sfecla si dovleac

de katty in Salate, 14 Noi 2014 | 6265 vizualizari

 

O salata in mijlocul toamnaei este intotdeauna binevenita si revigoranta.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr spanac tanar frunze
  • 200 gr dovleac placintar
  • sfecla cuburi din conserva sau 1 sfecla proaspata
  • o mana nuci
  • 1 lingura seminte de dovleac
  • sare
  • piper
  • zeama de lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2-3frunze de salvie proaspete sau 1 lingurita uscate
  • 3-4 frunze de menta
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de spanac cu sfecla si dovleac:

Spalam dovleacul , il curatam de coaje si il taiem cuburi .Il punem intr-un vas termorezistent , presaram sare , frunzele de salvie , 1 lingura ulei de masline, amestecam bine si il dam la cuptor pana se inmoaie si se rumeneste  usor . Il scoatem si il lasam sa se raceasca .
Spalam bine frunzele de spanac si il uscam cu un servet .
Scurgem sfecla din conserva  sau  curatam sfecla proaspata , o taiem cubulete si o fierbem pana se inmoaie.
Intr-o tigaie uscata prajim pentru cateva minute semintele de dovleac si nucile , avand grija sa nu le ardem .
Amestecam zeama de lamaie cu un praf de sare , piper si ulei de masline.
Asezam  spanacul pe farfurie ,punem deasupra bucatile de dovleac , cuburile de sfecla , semintele de dovleac , nucile rupte mai mici , apoi turnam deasupra amestecul  cu  zeama de lamaie  . Servim salata imediat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de spanac cu sfecla si dovleac" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Burger vegan cu legume pai prajite