O salata in mijlocul toamnaei este intotdeauna binevenita si revigoranta.
Spalam dovleacul , il curatam de coaje si il taiem cuburi .Il punem intr-un vas termorezistent , presaram sare , frunzele de salvie , 1 lingura ulei de masline, amestecam bine si il dam la cuptor pana se inmoaie si se rumeneste usor . Il scoatem si il lasam sa se raceasca .
Spalam bine frunzele de spanac si il uscam cu un servet .
Scurgem sfecla din conserva sau curatam sfecla proaspata , o taiem cubulete si o fierbem pana se inmoaie.
Intr-o tigaie uscata prajim pentru cateva minute semintele de dovleac si nucile , avand grija sa nu le ardem .
Amestecam zeama de lamaie cu un praf de sare , piper si ulei de masline.
Asezam spanacul pe farfurie ,punem deasupra bucatile de dovleac , cuburile de sfecla , semintele de dovleac , nucile rupte mai mici , apoi turnam deasupra amestecul cu zeama de lamaie . Servim salata imediat .