Smochinele proaspete le-am mancat pentru prima oara acum 8 ani,in prima calatorie in Italia,si le mancam si de pe copac asa de bune erau,ce amintiri..dar si cumparate de la magazine sa nu credeti gresit..am mancat mai multe acasa dar din cele uscate care au un aport mai mare de glucoza,acum am avut vreo patru proaspete si mature,una am savurat-o simpla iar celelate le-am facut salata ca erau mai mari,smochinele se pot folosi la dulciuri,torturi,dar si la sarate,salate cu branza din fel de fel brie,parmezan..si verdeturi,sau garnitura la carnuri sau peste,depinde de preferinta fiecaruia,au un aport destul de mare in vitamine A..magneziu,potasiu,fier,saruri minerale,si intaresc sistemul imunitar,foarte important lucru,desi consumat din cand in cand,satura si asa,si numai buna pentru stomacelul meu,sunt si laxative in cantitati mai mari,impreuna cu prunele,mai bine de atat si pe caldura asta mare ceva ca o salata rece de la frigider e numai buna,sper sa placa si voua.
Simplu si exploziv in vitamine, o cantitate suficienta pentru intarirea organismului pentru o zi intreaga, ca un ser.
Deci am taiat smochinele felii, am taiat si prunele felii si le-am asezat in farfurie, mai exact intr-un bol de salata. Le-am aranjat in cerc si am condimentat cu lichiorul, gheata de capsuni care la urma s-a topit, mierea si lamaia. A devenit ca un sirop la vedere, dar nu exagerat de dulce.
Am ornat cu felii de lamaie si de frunzulite de busuioc proaspat. La urma am inmuiat feliile de smochine in sucul ramas si s-a absorbit putin, un gust nemaipomenit de bun, rar asa ceva pentru mine, sper sa va placa!