Se curata legumele si se pun la fiert toate la un loc. Eu le-am fiert intr-o oala Zepter care nu are nevoie decat de un strop de apa sau chiar deloc daca legumele sunt tinere si proaspete. Se lasa sa se raceasca si se toaca ca pentru salata boeuf, se adauga pestele curatat si tocat, cutia de porumb, castravetii tocati marunt si cepa tocata pestisori. Se amesteca si se lasa deoparte sa se intrepatrunda aromele.
Intre timp facem o maioneza din 300 ml ulei, zeama de la o lamaie, o lingura cu varf de mustar, sare, piper.
Se pune oul intreg in vasul inalt si subtiere de la blendarul vertical, peste ou se pun mustarul, zeama de la lamaie, sare si piper, iar la final uleiul. Se introduce blendarul vertical pana la fundul vasului, se apasa viteza maxima si se ridica incet, incet pana se inghite tot uleiul. Aceasta metoda mi se pare fantastica! Poti obtine in 2 minute o maioneza perfecta si foarte densa. Pentru cele ce nu detin un astfel de aparat, faceti o maioneze clasica, punand un ou fier ras si un galbenus crud, adaugand treptat celelalte ingrediente, dar dureaza muuuuuul mai mult. OK ! Maioneza obtinuta o amesteca cu 200 g smantana cu 20 % grasime. Turnati sosul peste legume si peste se amesteca se orneaza pe un platou dupa preferinte . Eu n-am mai avut rabdare asa ca am trecut direct la atac ! Este nemaipomenita! Va doresc cu drag, POFTA BUNA !