Din categoria "salate super rapide" !!!
Pentru început fierbem pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj (în apă clocotită, uşor sărată, timp indicat pe ambalaj, scurse şi clătite sub jet de apă rece; proporţia este 100 gr. paste uscate / 1 litru de apă).
Cât timp fierb pastele, pregatim celelalte ingrediente şi le asamblăm în salatieră.
- desfacem somonul şi îl tocăm mărunt;
- curăţăm ceapa şi o tăiem feliuţe subţiri;
- spălăm măslinele şi uscăm într-un şervet absorbant.
După ce pastele sunt gata, le adăugăm peste celelalte ingrediente. Turnăm uşor sosul de roşii şi adăugăm caşcavalul ras.
Amestecăm şi servim!
Poftă bună!
1
Această salată nu are nevoie de sare (somonul, măslinele, pastele, caşcavalul conţin suficientă sare) şi nici de ulei. Dacă doriţi o puteţi decora cu verdeaţă (busuioc) sau puteţi folosi plante uscate.