O salată uşoară şi frumos colorată e întotdeauna cea mai potrivită soluţie atunci când eşti în pană de idei culinare, nu ai timp sau chef de gătit şi se mai anunţă şi musafiri!
O faci cu ce ai la îndemână, în frigider şi camară, iar improvizaţiile pot fi fără număr!
Sper să vă placă şi ideea mea!
Pregătim pastele conform instruţiunilor de pe ambalaj (punem apa la înfierbântat; când ajunge în punctul de fierbere adăugăm sarea, după care turnăm pastele; fierbem conform timpului de pe ambalaj, consistenţa să fie al dente, după care le clătim cu apă rece şi le lăsăm la scurs).
Spălăm şi curăţăm legumele.
Tocăm cepele mărunt şi le frecăm cu un praf de sare şi 2 linguri de ulei pentru a ieşi iuţeala din ele.
Tocăm şi celelalte ingredinte după plac, inclusiv mozzarela, somonul şi măslinele.
Amestecăm toate ingredientele iar la nevoie mai adăugăm ulei.
Poftă bună!
1
Atenţie la cantitatea de sare având în vedere că somonul, măslinele şi pastele fierte sunt deja sărate. Măslinele se pot desăra clătindu-le foarte des cu apă clocotită (15 minute).
2
Eu am folosit un mix de măsline (50 gr. măsline verzi umplute cu ardei şi 50 gr. kalamata, dar puteţi folosi de care aveţi şi de care vă plac).