Salatele sunt cele mai rapide soluții atunci când nu ai timp de stat în bucătărie! Plus de asta, în funcție de ingredientele folosite pot fi sățioase, ușoare, gustoase și o variantă perfectă pentru mesele de dimineață sau de seară!
Fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj (în apă clocotită, ușor sărată; după ce au fiert le scurgem și le clătim sub jet de apă rece).
Înt-o tigaie rumenim cârnăciorii. După ce s-au prăjit suficient îi scoatem pe șervete absorbante. Când și-au mai pierdut din temperatură îi tăiem în bucăți mai mici.
La fel procedăm și cu brănza pe care o tăiem în cuburi.
Amestecăm pastele cu cârnați și brânză și așezonăm gustul de sare și piper.
Servim cu sos după dorință (unii le preferă mai seci, alții mai sosoase).
La nevoie se poate adăuga ulei de măsline, oțet sau zeamă de lămâie.
Spor și poftă bună!
1
Atenție la sare! O adăugați doar la final, în funcție de gust (brânza și cârnații au suficientă sare).
2
Puteți înlocui telemeaua cu orice fel de brânză vă place sau aveți la dispoziție.