Spalati foarte bine lintea,apoi o lasati la inmuiat acoperita cu apa de seara pana dimineata. O scurgeti de apa in care a stat la inmuiat,apoi o puneti intr-o oala cu apa sa fiarba timp de 10-15 minute.O puneti intr-o strecuratoare si o treceti printr-un jet de apa rece pentru a opri fierberea. Daca doriti sa faceti salata pe straturi fierbeti separat lintea rosie de cea verde. Dupa ce lintea s-a racit o puneti intr-un bol mare,apoi adaugati porumbul scurs de apa si spalat cu apa rece,ceapa verde tocata,ardeiul rosu tocat si somonul taiat cubulete sau fasii subtiri.
Intr-un borcan cu capac etans, combinati uleiul de masline cu zeama de lamaie,chimenul,sarea si piperul,apoi agitati bine. Se toarna peste legume si se amesteca. Acoperiti si bagati la frigider pentru cel putin 1 ora inainte de a servi.
Pofta buna!