Punem doua vase cu apa la fiert.
Adaugam in ele si putina sare.
Cand apa incepe sa fiarba, intr-un vas adaugam legumele mexicane, iar in celalalta adaugam cochiliile.
Legumele le fierbem 15 minute, apoi le scurgem bine de apa.
Pastele, dapa ce sunt bine fierte, le scurgem de apa si le trecem prin jet de apa rece.
Le lasam si pe ele la scurs.
Tocam leurda cat de marunt putem.
Curatam telina si o dam pe razatoarea mica.
Adaugam peste ea o lingurita de mustar, putina sare si un praf de piper, apoi picuram cate putin ulei si mixam exact ca la maioneza obisnuita.
Scurgem tonul bine de lichid.
Ceapa o taiem rondele sau solzisori, iar ardeiul il tocam marunt.
Intr-un bol incapator, amestecam usor toate ingredientele si le stropim cu zeama de lamaie.
Tapetam salatiera cu foile de salata verde si asezam salata preparata in ea.
O ornam cu rondele de ceapa rosie si felii de lamaie.
V-o recomand cu mare drag, pentru ca este usoara, gustoasa si satioasa!