In ultima perioadă salatele nu au lipsit din meniul nostru, iar de data aceasta am ales să prepar o Salată de legume cu quinoa albă și brânză, plină de savoare și culoare.
Cu o brânză de capră, sărată și onctuoasă, cu rucola, cu ceapă verde cu bulb roșu și multe legume colorate, îmbrățișate de quinoa albă, nu a putut fi decât foarte gustoasă.
Eu altceva nici nu am mai servit la masă.
Mai întâi clătim bine quinoa în apă rece. Punem quinoa într-o sită deasă si o clătim în 2-3 ape pentru a scăpa de stratul de saponină cu gust nu foarte plăcut. Punem quinoa la fiert în apă cât de două ori volumul acesteia. Adăugăm și puțină sare. Quinoa fierbe foarte repede și își va mări consistent volumul. o lăsăm apoi la răcit, timp în care pregătim restul ingredientelor. Spălăm legumele și salata rucola și le lăsăm la scurs. Tăiem legumele în cuburi mici, respectiv rondele - ceapa verde. Le amestecăm într-o salatieră. Tăiem și brânza tot în cuburi mici și o lăsăm deoparte, pentru că o adăugăm mai spre final. Dressingul este cel clasic din zeamă de lămâie cu ulei de măsline și puțină sare, puse după gust. Cu acest dressing stropim amestecul de legume din salatieră. Adăugăm apoi quinoa hidratată și rucola, le amestecăm ușor, apoi adăugăm și cuburile de brânză. Servim salata simplă, fără pâine, sau alte preparate, dar o putem servi la fel de bine și alături de o garnitură.