I-am dat aceasta denumire pentru a nu mai starni "specialistele" in lingvistica si arta culinara. Este salata ... dar nu are carne, este salata ... dar nu are oua fierte si pana la urma este o salata "a la Motan" deoarece are mar in compozitie.
De fapt am facut-o ca sa folosesc legumele fierte in piftie. :))))
Cartofii se fierb in coaja.
Cand sunt fierti, se curata, se lasa la racit si se toaca cubulete mici.
Morcovii, telina, pastarnacul si radacina de patrunjel se fierb in apa cu putina sare. (eu am avut fierte in piftie)
Se lasa la racit si se toaca cubulete mici.
Mazarea se fierbe si se lasa la racit.
Castravetii se toaca cubulete mici si se storc in pumni de zeama.
Se amesteca toate legumele intr-un castron.
Merele se curata de coaja si samburi, se toaca cubulete mici si se amesteca cu celelalte legume pentru a nu se inegri.
MAOINEZA : punem galbenusurile, mustarul si sare intr-un castron le amestecam cu mixerul, adaugand uleiul putin la inceput si mai mult pe urma.
La final se pune si zeama de lamaie dupa gust.
In castronul cu legumele tocate punem sare si piper dupa gust,
Amestecam cu maioneza si este gata.
Se pune pe platou si se orneaza dupa dorinta.
Pofta Buna !