Salata de legume coapte

de Bucataras Diana in Mancaruri de post, 25 Noi 2016 | 3733 vizualizari

 



Vara asta mi-a tot adus sotul dovlecei (cu kilogramele, nu asa o bucata, doua) si am fos nevoita sa imi pun imaginatia la treaba. I-am gatit in fel si chip, i-am conservat, la congelator, la borcan, etc. Si tot mi-au mai ramas. Asa ca am incercat o combinatie inedita (zic eu :D), o salata pentru iarna si nu numai.Si este si de post. A iesit un deliciu :p.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg dovlecei
  • 1 kg ardei gras/kapia
  • 2 fire praz ( doar partea alba)
  • 1-2 capatani usturoi
  • sare
  • ulei
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de legume coapte:

Coacem legumele (pe tabla), mai putin usturoiul. Curatam dovleceii si ii punem intr-o strecuratoare sa se scurga. Ardeilor le indepartam cotoarele si semintele si ii taiem cubulete mici. Le fel si prazul. Blenduim dovleceii si prazul, cu ulei si sare, adaugam usturoiul felii sau zdrobit si mai blenduim un pic. Adaugam cubuletele de ardei copt si amestecam cu o lingura. Umplem borcanele, turnam deasupra putin ulei si eventual un varf de cutit de aspirina pisata, infiletam capacele si sterilizam cca. 20-30 minute din momentul in care incepe apa sa clocoteasca si lasam sa se raceasca usor sub paturi. Pofta buna!

TIPS-URI

1

cand desfacem cate un borcan, putem adauga avocado, iaurt, chia :D

2

se pot ajusta cantitatile dupa gust

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de legume coapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de post - Sarmale cu orez si ciuperci