Se curata morcovul si se pune la fiert. Curatam cartofii , ii taiem cuburi si ii punem la fiert. Punem la fiert si mazarea. Cand toate sunt fierte , rasturnam apa de pe ele si le lasam sa se raceasca apoi taiem morcovul si cartofii cubutete mici ca si la salata de boeuf.
Preparam maioneza de post:
Intr-un vas mic amestecam faina cu putina apa si invartim bine sa nu se faca cocoloase.Punem amestecul pe foc si adaugam incet si restul de apa, invartind bine sa se omogenizeze toate.Lasam sa dea 2-3 clocote, invartind in permanenta. Dam amestecul deoparte ,sa se raceasca de tot.
Dupa ce e rece adaugam mustarul si uleiul putin cate putin, invartind cu mixerul la viteza maxima. Adaugam zeama de lamaie Amestecam maioneza astfel obtinuta cu legumele si cu tonul maruntit, bine scurs de ulei
Asezonam si adaugam castravetele murat taiat in cubulete mici.
Asezam salata intr-un bol si o ornam.
Pofta mare !