Astăzi vă prezint o salată potrivită pentru anotimpul rece, în care am încercat să surprind gustul şi mirosul iernii!
În plus, se face foarte repede şi în câteva minute poate fi servită!
După ce am adunat pe masă toate ingredientele pentru reţetă, am fiert pastele al dente (conform instrucţiunilor de pe ambalaj, în apă uşor sărată) şi am prăjit cârnăciorii tăiaţi bucăţi (în tigaie, cu 2 linguri de ulei încins, până s-au schimbat un pic la culoare).
Cât timp au fiert pastele şi au sfârâit cârnăciorii, m-am ocupat de celelalte ingrediente:
- am tocat ceapa şi usturoiul mărunt pe care le-am frecat cu un praf de sare;
- am tăiat slăninuţa şi telemeaua în cuburi;
- am scos sâmburii măslinelor;
- am feliat gogoşarii în fâşii lungi şi subţiri.
După ce au fiert pastele, le-am clătit cu apă rece şi le-am lăsat la scurs, iar cârnăciorii i-am tăiat bucăţi mai mici.
Într-un vas larg am amestecat totul şi am condimentat dupa gust (sare, piper, condimente uscate).
Nu am pus ulei (nu mi s-a părut necesar).
Am servit cu poftă, cu pâine de casă.
1
Puteţi folosi şi alt tip de paste!
2
Puteţi adăuga verdeaţă tocată fin (care să se combine frumos şi gustos în salată).
3
Puteţi înlocui gogoşarii cu castraveţi muraţi sau în oţet.
4
Puteţi folosi şi sosuri (muştar, sos de roşii).
5
Puteţi adăuga şi oua fierte sau tot ce credeţi că se combină cu gustul afumat al slăninuţei sau cu paste.