Fructele de mare sunt delicioase. Nu contin colesterol. Contin grasimi sanatoase reusind sa scada nivelul de colesterol rau-LDL. Se pot pregati in multe feluri venind sa satisfaca si cele mai pretentioase gusturi.
Se spala. Se curata. Apoi se pun 1-2 lingurite cu ulei de floarea-soarelui in tigaie. Se lasa sa se incinga, apoi se adauga fructele de mare curatate, spalate si sterse usor cu un servet curat. Se amsteca usor cu o paleta, astfel incat sa se nu rupa si se intorc de pe-o parte pe alta. Cand isi schimba usor culoarea, dupa 3-4 minute, se scot, se scurg si se pun pe o farfurie.
Se servesc cu salata verde peste care se adauga adauga un dressing pregatit in casa, din otet balsamic sau suc proaspat de lamaie si ulei de masline. Se decoreaza cu felii de lamaie.
1
Fructele de mare se pot gasi in pachete mixt sau se pot alege dupa marimi, pentru a putea realiza reteta respectiva.