Salata de calamar

de xana in Fructe de mare, 12 Iun 2018 | 7111 vizualizari

 

Exista multe variante a acestei salate des intalnita in Portugalia si se pregateste doar cu caracatiţă. Eu am ales tentacole de calamar pentru ca ies la fel de bune ca si cele de caracatiţă; fiind pregatite la slow cooker devin foarte fragede si gustoase.
“picnicul bucatarasilor”

 

INGREDIENTE

  • cca 1 kg de tentacule de calamar sau caracatiţă
  • 1 ceapa potrivita + inca jumatate
  • 3 catei de usturoi
  • 3 foi de dafin
  • ½ de ardel rosu
  • o mana de legume din otet(castravete, morcov, conopida)
  • 1 legatura de patrunjel
  • ulei de masline
  • otet
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de calamar:

Spalam bine tentaculele si le punem in vasul de la crock pot impreuna cu ceapa taiata grosier, 3 catei de usturoi, foile de dafin, putina sare, piper si 3-4 linguri de ulei de masline. Setam programul high pentru 3 ore.

Cu o ora inainte ca tentaculele sa fie gata, tocam marunt restul de ceapa, ardeiul, legumele din otet si patrunjelul si le amestecam cu putina sare, piper, ulei de masline si otet. Am folosit cca 100 ml de ulei de masline si cca 50 ml otet (poate parea mult, dar dupa ce lasam salata sa se odihneasca in frigider nu va fi foarte acra, iar mare parte din cantitatea de ulei si otet va ramane la fund).

Scoatem tentaculele pe o farfurie si lasam sa se racoreasca, apoi le taiem in bucati potrivite si le amestecam bine cu restul ingredientelor.

 Dam salata la frigider pentru cel putin o ora pentru ca gusturile sa se intrepatrunda, apoi o putem servi.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de calamar" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Risotto picant cu fructe de mare