Daca doriti sa mai gatiti si altfel pastaile de fasole va recomand aceasta salata minunata care este foarte usor de facut, gustoasa si sanatoasa. Merge atat cu fripturi sau gratare, cat si cu preparate doar din legume. Carnivori sau vegetarieni, aceasta salata de fasole verde se va asezona in chip nimerit cu ce veti alge sa puneti in farfurie.
Pentru a face salata am avut nevoie de cateva pasati de fasole, eu am avut fasole galbena din aceea la sir. Am taiat capetele pasatilor, am taiat apoi tecile pe jumate, le-am spalat si le-am azvarlit intr-o cratita le fiert. Ca intotdeauna recomand si acum gatitul sanatos si anume nu vom fierbe prea tare fasolea. Eu am lasat-o exact cat a dat apa in clocot si inca 5 minute peste, apoi am oprit focul. Ca sa ne bucuram de nutrientii din legume, ele nu trebuie fierte de tot. Este de ajuns sa se inmoaie putin, de altfel legumele trebuie sa ramana putin crocante. Deci eu nu am lasat tecile de fasole sa se fiarba de tot, am lasat doar cat sa se inmoaie cat de cat.
Le-am scos intr-o sita sa se scurga de apa si apoi le-am condimentat dupa gust cu maghiran, piper alb, sare, ienibahar si oregano. Am mai adaugat un strop de ulei de masline extra-virgin si un alt strop de ulei balsamic.