Salată

de miki_a in Salate, 20 Ian 2016 | 6494 vizualizari

 

O salată proaspătă, bună, revigorantă și colorată e binevenită oricând pe masă! Chiar și în zilele geroase putem simți căldura verii, prospețimea naturii și bucuria gusturilor! 

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapă roșie;
  • 1 ceapă albă;
  • 1/2 castravete Fabio;
  • 50 gr. măsline;
  • 2 roșii;
  • 4 linguri cu boabe de porumb;
  • 6 frunze mari de salată verde;
  • sare, ulei, zeamă de lămâie.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată:

Pentru început, spălăm frunzele de salată (în mai multe ape, pentru a îndepărta nisipul), după care le lăsăm la scurs pe prosoape absorbante.

Spălăm și curățăm și legumele de coji, după care le tăiem după preferință:

- cepele le tocăm mărunt și le frecăm cu un praf de sare și câteva picături de ulei pentru a-și lăsa iuțeala;

- tăiem castravetele și roșiile în cuburi mici;

- curățăm măslinele de sâmburi;

- scurgem boabele de porumb de apă;

- rupem frunzele de salată cu mâna sau dacă sunt mai ferme le tăiem cu cuțitul.

Într-un vas larg amestecăm toate ingredientele și potrivim gustul de sare, ulei și zeamă de lămâie.

Servim salata în boluri, simplă sau alături de diverse preparate (fripturi, mâncăruri de legume) cu pâine proaspătă sau prăjită.

TIPS-URI

1

Dacă doriți o salată mai bogată puteți pune ardei proaspeți (tăiați cuburi), morcov ras fin, cașcaval, telemea, oua fierte, bucăți de carne sau pește.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata Primavara