Salata de conopida si cartofi

de RODIMUR in Salate, 26 Oct 2017 | 4566 vizualizari

 

O salată de sezon, rapidă, ușoară și de post, cu un gust plăcut, grație sosului.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi medii
  • 300 grame de conopidă proaspătă
  • Pentru sos:
  • 2 linguri de muștar clasic
  • 4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță de zahăr tos
  • 1 linguriță de oțet de vin
  • 1 praf de sare
  • zeamă de lămâie (câteva picături, după gust)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de conopida si cartofi:

Se spală cartofii și se pun la fiert. Când sunt gata fierți, se lasă să se răcorească, după care se curăță de coji și se taie cubulețe într-un bol în care va fi făcută salata.

Conopida se spală, se desface în buchețele (nu foarte mici) și se fierbe timp de 3-4 minute, în apă cu sare. După acest interval de timp, se strecoară de apă și se lasă să se răcorească.

Se prepară sosul amestecând pentru uniformizare: usturoiul pisat bine, cu muștarul, uleiul (picurat puțin câte puțin, ca la maioneză) zahărul tos, sarea, oțetul și la urmă, câteva picături de zeamă de lămâie, după gust.

În bol se pune un strat de cartofi tăiați cubulețe, un strat de buchețele de conopidă, 2-3 linguri de sos, al doilea strat de cartofi și apoi, la urmă, restul de conopidă și sosul rămas. Se amestecă ușor, ca să nu se sfărâme conopida și în final, salata se decorează cu roșii, sau cu mărar.

TIPS-URI

1

Nu fierbeți conopida mai mult de 4 minute, ca să nu se sfărâme. O salată reușită are ingredientele tăiate mai mare, întregi și nu tocate mărunt.

2

Pentru această salată, alegeți cartofi roz, care nu se sfărâmă așa ușor.

3

Pisați bine usturoiul pentru sos, până devine o pastă.

4

Amestecați ușor ingredientele la sfârșit, ca să nu le striviți și să rămână așa cum le-ați pus în salată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de conopida si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

RODIMUR 1

29.10.2017, 10:38

Mulțumesc frumos, Cătălina! Mă bucur mult...

mirela0911 1

29.10.2017, 20:58

Interesanta salata!

RODIMUR 1

29.10.2017, 21:19

Da, Mirela, e interesantă, ușor de făcut și cu un gust foarte bun! Voi mai face, pentru că merită...!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata ruseasca