Salata de conopida

de Bunica in Mancaruri de post, 16 Mar 2017 | 8046 vizualizari

 

În Pelerinajul din Israel, am descoperit această minunată salată cu maioneză de post și, cum nu puteam să rămân doar cu gustatul, fără să fac rost de rețetă, acum o împărtășesc cu voi.

 

INGREDIENTE

  • 400 g conopidă
  • maioneză de post
  • 250-300 g orez
  • 150 ml ulei
  • 150 mlapă minerală
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • o linguriță mustar clasic
  • 2 grăunți de usturoi
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de conopida:

Conopida curățată de frunze, spălată, desfăcută buchețele, se pune la fiert în apă cu sare.

Orezul spălat se fierbe cu 600 ml apă + 1/2 linguriță sare. Orezul fiert se lasă la răcit.

După ce a fiert și s-a răcit, conopida se desface în bucățele mici. Usturoiul il dam pe razatoare sau il pisam fin si-l amestecam cu conopida.

Într-un vas, pune orezul, uleiul, zeama de lămâie, 1/2 linguriță sare, un vârf linguriță piper, muștarul și jumătate din apa minerală.

Flolosește blenderul vertical sau poți folosi orice fel de blender și pasează /amestecă compoziția de maioneză.

Pune conopida într-un bol sau farfurie si maioneza deasupra.

 Să vă fie de folos!

TIPS-URI

1

Apa minerală se pune cu moderație.

2

Dacă vrei să fie mai galbenă, pune puțin șofran.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]