Salata de castraveti verzi

de Merisor in Salate, 28 Iul 2012 | 5192 vizualizari

 

O salata care se asorteaza cu orice fel de gratar: pui, ceafa de porc, peste.

 

INGREDIENTE

  • 4 castraveti(mai trecuti)
  • marar
  • 1 foaie dafin
  • sare(eu folosesc delikat)
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 cescuta apa
  • piper
  • 1 lingurita otet(sau zeama de lamaie)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de castraveti verzi:

Se pune apa la fiert cu foaia de dafin si putina sare, doar pana la primul clocot, asta pentru ca foaia de dafin sa-si lase aroma in apa. Se pune mararul tocat si se lasa la racit.

Se curata castravetii de coaja si se aseaza intr-un bol.

Usturoiul curatat se piseaza si se freaca cu sare, piper si uleiul de masline ca la mujdei, se adauga otetul si apoi se amesteca cu compozitia fiarta. 

Se toarna peste cstraveciori, se acopera si se lasa putin la rece.

Am servit cu pui la gratar.

TIPS-URI

1

Se mai poate pune peste saramura o rosie proaspata pasata(piure)

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de castraveti verzi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Churros reteta traditionala spaniola

ieri la 23:28

Tort cu visine, iaurt si bezea

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

ieri la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate