Salata de castraveti

de Lau in Conserve, 9 Noi 2017 | 10555 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana zahar
  • 1 cana otet
  • 2 cani apa
  • 1,1/2 lingurita seminte de mustar
  • 1 lingurita boabe piper
  • 1 lingurita turmenic
  • 2 linguri sare
  • 5 kg castraveti
  • 4 cepe
  • 2 morcovi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de castraveti:

Castravetii ii spalam si ii taiem felii (i-am dat prin razatoare ), ii amestecam cu 2 linguri de sare, ceapa taiata solzisori, acoperim si lasam la frigider 1 ora.

Intre timp, intr-o cratita adaugam apa, zaharul, otetul,condimente si punem sa fiarba la foc mediu pana ce se dizolva zaharul.

Turnam otetul fierbinte peste castraveti, adaugam morcovi taiati rondele sau felii, amestecam si lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider peste noapte.

Noi nu am mancat tot o data si am pus in borcane care le-am sterilizat 15 min, din momentul in care apa a inceput sa fiarba. Le-am lasat sa se raceasca in oala, dupa care le-am depozitat in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de castraveti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de iarna cu gogonele si ardei kapia