Am gatit si ptr cei care postesc, ceva satios si savuros! Am prinit de la finuti un set de cutite ceramice, cu aceasta ocazie le-am testat ;) Sunt super ascutite :-*
Cartofii se spala sub jet de apa rece, apoi se pun la fiert in apa rece cu putina sare, cca. 25 de minute la foc potrivit neacoperit. Intre timp se curata ceapa verde si se taie rondele. Somonul, gogosarii si maslinele e asemenea se taie marunt. Dupa ce s-au fiert cartofii, se curata de coaja sub jet de apa rece, aopi se taie cubulete. Intr-un vas incapator se amesteca toate ingredientele, apoi se asezoneaza de ulei si otet balsamic (sare nu e nevoie, deoarece somonul, maslinele si gogosarii sunt destul de sarate!). Se lasa salata cca. 15 minute la rece, ptr a se impreuna aromele.
Pofta buna!
1
somonul afumat se poate inlocui cu orice fel de peste afumat,
2
se poate adauga si usturoi dupa gustul fiecaruia.