Cum zice mamica mea, "salata asta te scoala din morti" ;)
Ma omorati cu numarul de portii, eu nu le numar niciodata!! :D Am vrut sa scriu ca depinde de stomac, dar cereti cifre.... :))
Se spala bine pipotele si se pun la fiert, la foc potrivit, in apa cu putina sare. Cand sunt fierte, se taie in cubulete
Se curata si se spala cartofii, morcovii, pastarnacul si telina , se pun la fiert ( cartofii in vas separat ), dupa care se taie si acestea in cubulete.
Se pune totul intr-un lighenas sau castron mai mare, se adauga castraveciorii taiati ( presati in pumn pentru a indeparta surplusul de zeama).
Se adauga 3-4 linguri de maioneza , 2 linguri de mustar , piper, delikat si se amesteca bine cu mana( daca se simte compozitia sfaramicioasa , mai poti pune maioneza, pentru ca amestecul sa nu se desfaca ) .
Asezam salata pe un platou, dand ce forma dorim noi
Intindem maioneza cu un cutit lat in strat uniform peste forma creata.
Ornam suprafata salatei dupa preferinte si ce avem la indemana: masline, patrunjel verde, castraveciori, gogosar in otet....
Salata capata o savoare deosebita daca se pastreaza la rece cateva ore (desi eu nu rezist si pap si-n timp ce amestec ingredientele :)) ).