Salata de boeuf este o reteta pe care fiecare gospodina stie sa o pregateasca dar am vrut sa va spun modul de a se pregati aici in Banat.
MOD DE PREGATIRE: Intotdeauna cand fac salata de boeuf profit sa fac si o supa faina.
Intr-o oala de 5 l se pune la fiert apa cu un praf de sare, carnea de vita si pui, pana lasa o spuma deasupra.Se i-a si atunci se adauga cate 3 linguri de apa rece pentru a determina sa iasa aceea spuma alba deasupra.
Se pun morcovii curatati si spalati, o ceapa, si condimente.
Se lasa la foc mic pana s-au fiert. Intre timp se pun cartofi la fiert.
Dupa ce au fiert, morcovii, carnea si cartofii se taie marunt. La fel se procedeaza si cu castravetii murati. Separat fac maioneza din 2 galbenusuri, mustar si treptat ulei pana cand ajungeti la cantitatea de maioneza dorita.
Se amesteca toate legumele, se adauga maioneza, se omogenizeaza bine si apoi se decoreaza dupa preferinta.
Pofta buna!!
1
se poate adauga Hellas, pentru a acrii salata.