Legumele si carnea se fierb in apa cu putina sare si dupa ce au fiert se scot imediat si se pun deoparte intr-un castron (daca le mai lasati in apa, se inmoaie prea tare si salata iese moale si lesioasa la gust). Pana se racesc, se pot taia castravetii cubulete si se pun intr-un lighean, bine storsi in pumn. La fel se procedeaza cu toate legumele, taindu-le cubuletele de aceeasi marime.
La urma se da carnea prin masina de tocat si se adauga la legumele taiate. Se da sare, piper, cateva linguri de mustar
Se lasa deoparte si se face o maioneza de aprox. 500 g. Se adauga 3/4 din maioneza in salata si se amesteca bine. Daca mai trebuie, se mai adauga sare.
Dupa ce totul este bine omogenizat, se aranjeaza pe platouri (din cantitatea aceasta au iesit 3 salate de marime medie) si cu restul de maioneza (daca doriti, puteti lasa ceva mai multa pentru decor) plus alte ingrediente (masline, gogosari, ou fiert, etc.) se decoreaza salata si se serveste.
1
Cantitatea de carne sa fie cam 30-40% din cantitatea totala de salata.