Salata pe care v-o propun astazi poate fi considerata un fel de mancare, fara probleme. Pentru masa de seara e chiar excelenta, de ce nu si pentru cea de pranz, daca nu crapati de foame. Inspiratia vine de la Emeril Lagasse, celebrity chef american, pe care l-am descoperit de curand pe Food Network, cu a sa excelenta emisiune “Fresh Food Fast“. La el am vazut varianta de avocado cu paine de secara (dar altfel de paine fata de cea pe care o folosesc eu acum) si morcov, plus verdeturi si condimente, eu am venit cu o varianta ceva mai plina, in care am pus si mozzarella si somon – din motive clare: am vrut ca preparatul sa fie o mancare in sine, nu o gustare. Dar voi face si varianta mai simpla si mai la obiect a lui Emeril.
Am fiert ouale “tare”, am curatat morcovul de coaja (daca nu este organic) si l-am dat prin razatoare (fereastra mare), am scos miezul din avocado si l-am taiat cubulete, am facut bucatele mingiuta de mozzarella, am maruntit bucata de somon din conserva, am taiat in cubulete cele trei felii de paine umeda de secara.
Dupa aceea tot ce-am facut a fost sa amestec ingredientele, cu ceva grija insa, sa nu se faramiteze prea mult. Am asezonat totul cu ulei de masline infuzat cu usturoi, sare si piper. Am gustat, am gustat, am gustat – pana am obtinut ce-am vrut.
La final de tot am adaugat si feliile de ou fiert – ma gandesc ca ouale pot fi puse mai mult si in amestec, dar trebuie facut totul cu grija.
Gustul final a fost unul foarte proaspat, viu, cu multiple texturi.