Ardeii se spala,se sterg apoi cu un servetel de hartie si se pun la copt(eu i-am facut pe gratarul din curte).....................sincera sa fiu aici am fost 4 maini...........adica si ale lui George................hihihi.Din cand in cand avem grija sa intoarcem ardeii astfel incat acestia sa fie bine facuti pe toate partile.Cand ardeii sunt gata copti ii punem intr-un vas ,presaram putina sare peste ei si acoperim vasul cu un capac.Tinem pana cand acestia transpira iar apoi trecem la operatiunea curatat de coaja.
Asezam apoi ardeii astfel curatati unul langa altul intr-un vas mai inalt.
Preparam sosul-pentru acest sos eu folosesc urmatoarea proportie 2 parti ulei /1 parte otet.............in functie de cantitatea de ardei copti preparam sosul.
Deci...................se amesteca intr-un borcan(eu folosesc unul cu capac)otetul,uleiul,zaharul,cateii de usturoi taiati feliute subtiri.Condimentam dupa gust cu sare si piper.Punem capacul ,agitam bine si apoi rasturnam peste ardei.
Asezonam cu marar verde.
Servim drept garnitura sau putem servi alaturi de niste paine prajita in zilele de post.