Salata de cartofi

de Panacris in Salate, 23 Apr 2017 | 3881 vizualizari

 

O rețetă din ciclul nimic nu se aruncă, totul se transformă. Mereu rămân câteva oușoare colorate, după sărbătorile pascale. Așa că și de data asta, le-am transformat într-o salată savuroasă. Rețeta poate concura cu brio, în parada Delicii de Paste ;) 

 

INGREDIENTE

  • 4-5 bucăți cartofi roșii de Covasna 
  • 2-3 fire ceapă verde 
  • 1 conservă măsline negre 
  • 4-5 bucăți castraveți acri 
  • cca 4 bucăți ouă fierte 
  • 1 borcanel capere 
  • 2-3 bucăți ridichi mărișoare
  • 4-5 linguri ulei de măsline 
  • sare iodată
  • piper proaspăt măcinat
  • cca 2-3 linguri oțet de mere 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de cartofi:

Cartofii se fierb în coajă, în apă sărată cca. 20 de minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece. Ouăle se fierb în coajă cca. 7 minute, ca să fie ferme la tăiere. Cartofii și ouăle, trecute sub jet de apă rece, se curăță de coajă și se taie rondele. În amestecul de cartofi și ouă, se adaugă, ceapa tăiată rondele, măslinele, caperele, ridichile feliate și castraveții tăiați bucățele, Se asezonează totul de sare, piper și puțin oțet, după gustul fiecăruia, se amestecă ușor până ce se încorporează toate ingredientele.

Salata se servește, după ce a fost ușor răcită la frigider!!!!

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de ciuperci