Au trecut sarbatorile pascale, incepe sa se incalzeasca afara si de acum salatele sunt tot mai prezente pe masa noastra. De aceasta data, eu am optat pentru o salata cu paste si fasole, consistenta si foarte gustoasa! Daca va place, puteti sa o pregatiti si voi, ca nu este absolut nimic sofisticat! Eu cel mai des folosesc penne, ca si sortiment de paste, nu stiu de ce, dar sunt pastele noastre preferate, dar puteti folosi orice fel de paste.
Intr-o cratita, puneti apa cu putina sare, o transferati pe foc. Cand apa clocoteste, dati drumul pastelor si le fierbeti cat scrie pe ambalaj. Cand sunt gata, le rasturnati intr-o sita si le lasati sa se scurga de tot lichidul.
Fasolea alba o scurgeti de zeama, o clatiti sub un jet de apa rece. Maslinele le taiati rondele. Rosiile cherry, spalate, le taiati in sferturi. Ceapa verde o taiati tot rondele.
Intr-un bol amestecati pastele scurse cu fasolea, maslinele, boabele de porumb, rosiile si ceapa verde. Presarati sare, piper si putin ulei de masline, apoi amestecati usor. Deasupra stropiti salata cu crema de otet balsamic, apoi serviti.
Sa aveti pofta!