Dragilor, am facut azi o nebunie de salata, usor crocanta, suculenta si usor dulceaga, asa cum imi place mie. Stati sa vedeti:
Desi am pus ingredientele pentru o salata de doua persoane, eu am facut deocamdata doar o portie, pentru ca pana mai pe seara nu mai e buna. Asa ca repetam figura mai tarziu. :)
Am inlaturat cotorul marului si am taiat marul felii.
De la tijele de telina am folosit partea mai dinspre varf. De obicei gust inainte de a le folosi, pentru a fi sigura ca gustul lor nu e prea pronuntat si ca sunt fragede si nu lemnoase.
Am folosit robotul pentru a rade legumele, sa nu radeti de mine pentru asta, dar eram chitita pe el. Il am de curand si stiti cum e la inceput. Esti in stare sa-l folosesti la orice... :))
Telina merge data si pe razatoare, dar pentru a se diferentia putin de mar in salata e de preferat sa o taiati cu cutitul, rondele.
Imediat ce le-am ras, am stors zeama de lamaie peste telina si mar, pentru a nu se innegri.
Am mixat ingredientele pentru dressing, am adaugat peste mar si telina. Am amestecat usor.
Salata am pus-o intr-un bol si am presarat nucile pe deasupra.
Am mancat-o rapid si cu mare pofta.
1
de obicei, merele rase se scurg inainte de a fi folosite, dar eu le-am lasat asa, iar salata a fost foarte suculenta;
2
ar fi de preferat ca merele sa fie rosii pentru putina culoare in salata;
3
se poate taia si presara si putin busuioc sau patrunjel tocat marunt la final.