Mie imi plac foarte mult salatele, fie ca sunt cu fructe, legume, reci, calde, dulci, picante, nu ma mai satur de ele. Mi se par o gustare foarte buna pentru seara si cele mai multe au si avantajul ca se fac rapid. De data aceasta am vrut ceva mai caldut, pentru ca in Polonia inca e gerul Craciunului :p si am dat la cuptor o parte din legume,care au devenit carnoase si dulcege. Sper sa va placa si voua!
Pasul 1: Am spalat si zvantat putin legumele. Apoi am incins cuptorul la foc mediu si am pus la fiert apa cu sare intr-o oala mica. Intre timp am pregatit o tava pe care am pus o foaie de copt. Ciupercile pleurotus le-am pus pe ea intregi. Cele albe le-am taiat in patru.
Ardeiul si morcovii i-am taiat bastonase, iar rosiile le-am taiat in doua. Le-am asezat pe toate in tava, am rasnit sare pe deasupra, am stropit cu putin ulei de masline si le-am dat la cuptor, insa la foc mic, unde au stat cam 10-15 minute. Depinde cat de coapte vreti legumele, eu le-am lasat sa se patrunda binisor, insa sunt foarte bune si numai caramelizate putin.
Pasul 2: Cand apa a inceput sa clocoteasca am rupt taiteii in doua si i-am pus la fiert (mie nu imi plac foarte lungi) cam pentru 6-8 minute. Apoi am oprit, i-am scurt si clatit cu apa (asa scria pe ambalaj, ca trebuie clatiti). Am scos legumele de la cuptor.
Apoi intr-un bol adanc am pus spanacul, taiteii si peste ei legumele calde, am mai adaugat ulei de masline, sare, piper si foarte putin suc de lamaie. Rucola nu am pus in salata, la amestec, ci am pus in farfurie cate un ghem, in varful salatei. Dar puteti la fel de bine sa o amestecati in salata. Eu am facut asa mai mult pentru ca imi place cum arata rucola simpla, facuta ca un cuib :)
Peste rucola am pus si cate o rosioara si am presarat migadale tocate. Mie mi-a placut foarte mult (daca nu ma laud singura, atunci cine?) si mi s-a parut usoara, insa destul de satioasa.
Pofta buna!