“Salata Caesar e unul dintre felurile mele preferate si am tinut neaparat sa o fac si acum, desi salata verde din supermarket nu e tocmai grozava.Deci.. ulei de masline, pui cu ierburi, crutoane home made si sosul cumparat. Bun, bun, bun”, marturiseste Iulia
Bucatile de piept de pui se lasa la marinat macar jumatate de ora cu zeama de lamaie, ulei de masline, usturoi si cimbru. In acelasi timp punem intr-un pahar ulei de masline, cimbru si usturoi si se lasa tot 30 min, pana cand uleiul capata un gust placut.
Intre timp spalam si curatam salata verde si o lasam se se scurga de apa si taiem feliile de paine in cubulete.
Dupa cele 30 de minute, punem puiul in tigaie, cu ingredientele in care a stat la marinat si acoperim tigaia cu un capac, ca sa se patrunda. In aproximativ 25 min, puiul este gata, rumen si buun.
In timp ce puiul se face, incingem cuptorul, punem hartie de copt intr-o tava pe care punem apoi cuburile de paine (viitoarele crutoane) peste care am strecurat uleiul de masline din pahar. Se lasa la o treapta medie a cuptorului (aprox 175 grade) timp de 13-15 min, pana cand devin aurii si crocante.
Crutoanele se scot din cuptor, puiul se taie fasii si acum putem asambla salata: taiam salata verde in fasii marisoare, punem crutoanele, puiul inca fierbinte si dressingul si amestecam.
Combinatia e superba: frunzele de salata sunt reci si proaspete, puiul aromat e cald si gustos, iar crutoanele absolut delicioase si toate se leaga multumita sosului special.