Salata boeuf festiva

de Dana Cristea - pusikmea in Salate, 2 Ian 2011 | 8995 vizualizari

 

festina pentru ca am facut-o pentru noaptea dintre ani si am ales sa o ornez asa si este putin diferita de reteta cu care eram eu obisnuita.

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi
  • 3 morcovi
  • 1/2 telina
  • 2 bucati piept de pui
  • o cutie mica mazare bonduelle
  • maioneza ( facuta din 2 galbenusuri, 2 lingurite mustar si 250 ml ulei)
  • 1/2 borcan gogosari
  • 1/2 castraveti murati
  • 4 oua fierte
  • masline
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata boeuf festiva:

Spalam cartofiisi morcovii si ii punem la fiert in coaja.

Separat vom pune si ouale la fiert, nu cele pentru maioneza, ci cele pe care le vom baga in salata.

Intr-o alta oala vom pune pieptul de pui la fiert, impreuna cu telina, iar apa in care au fiert o vom pastra si vom face o supita.

Se taie gogosarii si castravetii in cubulete mici si se lasa la scurs.

Dupa ce au fiert cartofii, morcovii si telina, le lasam sa se raceasca, apoi le curatam de coaja, dupa care le taiem cubulete mici.

La fel procedam si cu pietul de pui si ouale fierte.

Amestecam usor toate ingredientele, condimentam cu sare si piper.

La sfarsit vom incorpora maioneza.

Dupa ce s-a obtinut o compozitie uniforma aceasta se pune pe un platou si se imbraca cu maioneza si se decoreaza in forma de ceas.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata boeuf festiva" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata boeuf cu ciupecute marinate