Masa de craciun fiind in general pe baza de carne am hotarat ca ar merge foarte bine traditionala salata boeuf fara "boeuf"
Cartofii se fierb in coaje. Cand sunt fierti se curata si se lasa la racit. Se toaca cubuletze mici.
Morcovii, telina, pastarnacul si radacina de patrunjel se fierb in apa cu putina sare. Se lasa la racit si se toaca cubuletze mici.
Mazarea se fierbe si se lasa la racit.
Castravetii se toaca cubuletze mici si se storc in pumni de zeama.
Se amesteca toate legumele intr-un castron.
Merele se curata de coaja si samburi se toaca cubuletze mici si se amesteca cu celelalte legume pentru a nu se inegri.
Se adauga si maslinele.
Pentru maioneza : punem galbenusurile,mustarul,si sare intr-un castron le amestecam cu mixerul adaugand uleiul putin la inceput si mai mult pe urma. La final se pune si zeama de lamaie dupa gust.
In castronul cu legumele tocatepunem sare si piper dupa gust, amestecam cu maioneza si este gata.
Se pune pe platou si se orneaza dupa dorinta.
Eu am lasat-o intr-un castronel si am ornat-o la repezeala, mai putin artistic.
Pofta Buna !