Salam de biscuiţi, reţetă simpla

de cristina1985 in Dulciuri, 23 Oct 2014 | 3432 vizualizari

 

Salam de biscuiţi, reţetă simpla
Ingredientele se masoara cu o cana de baut apa de 250 ml. Ies doua rulouri de salam de biscuiti.Reteta o am de la bunica mea.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg biscuiti
  • 300 gr rahat
  • 30 gr stafide
  • 1 pahar apa
  • 3/4 pahar zahar
  • 3 lg cacao sau pudra de roscove (eu am folosit roscove si a iesit bun)
  • 1/2 pachet unt
  • 1 fiola esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă simpla:

Salam de biscuiţi, reţetă simpla

Biscuitii se maruntesc (eu i-am dat pe masina de macinat nuca )pana devin ca in imagine.

Apa, zaharul si praful de cacao se fierb. Cand dau in clocot se adauga untul (si se amesteca pana se topeste), esenta rom , rahatul ,stafidele si la sfarsit biscuitii.

Aluatul de salam de biscuiti se imparte in doua. Se fac doua rulouri in folie alimentara  si se lasa la racit. Se pun in frigider cateva ore.Fiind cu rahat se taie mai greu.Depinde cat de mult sta la frigider.

TIPS-URI

1

Se poate face si fara rahat si stafide (eu am pus stafide pentru ca le aveam in casa).Se pot inmuia(stafidele) in 1/2 esenta de rom cu apa , inainte de a le adauga in salamul de biscuiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă simpla" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă cu Nutella si rahat