Briose daneze

de Anamaria7 in Dulciuri, 15 Iul 2011 | 5597 vizualizari

 

Reteta apartine Gabrielei Cara. Mama, impatimita a patiseriei, si-a dorit mult sa incercam minunile astea ciocolatoase. Si cel care a avut de castigat a fost, evident, tata! :))

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 115 gr zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 250 ml lapte
  • 100 gr unt topit
  • 5 galbenusuri
  • 1 lg esenta de rom
  • 1 lgt sare
  • coaja rasa de la o portocala
  • Finetti
  • 1 galbenus+1 lg lapte pt uns
  • bombonele pentru decor
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose daneze:

Maia:

Dizolvam drojdia cu o lingura de zahar si 4 linguri de lapte caldut si o lasam sa se umfle.

Aluat:

Amestecam faina cu sarea si restul de zahar, apoi incorporam maiaua, galbenusurile, coaja de portocale, esenta de rom si laptele. Framantam bine aluatul, apoi il presaram cu putina faina, il acoperim cu un prosop si il punem la loc cald (cred ca zilele astea oriunde e bine :)) ) sa dospeasca.

Dupa ce aluatul a dospit, il framantam sa iasa aerul si il impartim in bucati egale in functie de cate briose vrem sa facem.

Luam fiecare bucatica, o turtim putin in forma rotunda, asezam o lingura cu varf de Finetti, inchidem ca un saculet si aplatizam ca un dreptunghi, apoi taiem pe lungime 3-4 linii cu rotitza. Prindem de capete si rasucim bine, apoi incovoiem precum melcul.

Le asezam in hartii speciale pentru briose sau direct in formele unse bine cu ulei si faina si le mai lasam 20min sa dospeasca. Apoi le ungem cu amestecul de galbenus si lapte si, eventual, decoram cu bombonele sau zahar cristal.

Tinem tava de briose la cuptor cca 35-40 min, primele 15min la 200C, apoi la 180C pana cand se bronzeaza bine :)

TIPS-URI

1

Grija cu laptele, nu il turnati chiar pe tot de la inceput. Depinde de umiditatea fainii.

2

Umplutura poate fi de ciocolata, gem, nuca, mac, fructe uscate etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose daneze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mamaieelena 1

15.07.2011, 23:17

nusica 1

16.07.2011, 14:01

Au aparut acum,la revista Clic pofta buna niste forme trandafir,galbene,din silicon,pot face briose in ele,le-ati vazut?sunt 6 forme.parca-s cam cauciucate.Multumesc.

Anamaria7 1

16.07.2011, 14:50

Nusica, formele acelea sunt probabil din silicon, Am si eu unele de minigugulufi si merg fooaarte bine! daca le ungi putin cu ulei nu se prinde deloc aluatul si se coc foarte frumos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Briose cu banane si nuci macadamia cu glazura de portocale