Salam de biscuiti reteta cu nuca si rahat

de Ghinnni in Prajituri, 15 Mar 2010 | 24897 vizualizari

 

Salam de biscuiti reteta
Salamul de biscuiti este prajitura favorita a copilariei mele. Se face rapid, se consuma rapid...si mereu se mai doreste o portie! Complexitate: redusa Timp de preparare: 30 de minute Numar portii: 10 Calorii: 3200 Pret aproximativ: 5 ron (biscuitii) + 3.55 ron (rahat) +9 ron (nuca) + 2 ron (margarina "unirea") + 0.75 ron (cacao) + 1 ron (esenta ron) = 21.3 ron

 

INGREDIENTE

  • Salam de biscuiti reteta
  • 400 gr - biscuiti clasici (economici)
  • 250 ml - apa
  • 400 gr - rahat
  • 250 gr - nuci
  • 150 gr - margarina
  • 3 linguri - cacao
  • 2 sticlute - esenta rom 
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti reteta cu nuca si rahat:

Salam de biscuiti reteta

... pregatim biscuitii si nuca: pe biscuiti ii pisam cu sucitorul, iar nuca o taiem in bucati mici. Din totalul biscuitilor pisati luam 30 de grame si ii sitam.

...se pune la foc o cana de apa in care se adauga rahatul taiat bucatele...

...se amesteca continuu timp de 10 minute, iar cu o furculita pisam rahatul pana cand se topeste...

...se ia de pe foc, se lasa putin la racit, apoi se adauga cele trei linguri de cacao si margarina topita...

...la final se adauga esenta de rom si nucile.

...si acum se "prepara salamul": compozitiei obtinute i se da forma unui salam si se ruleaza prin biscuitii sitati la inceputul "operatiunii":

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti reteta cu nuca si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Teo 1

15.03.2010, 20:27

foarte bine te-ai gandit! asta ca sa stii cu ce pleci la drum!

mon74 1

18.03.2010, 21:47

si daca avem norocul sa "detinem"parinti sau bunici la tara,dintr-un foc economisim 9 lei de la nuci...

elena1988 1

22.03.2011, 09:31

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi Lica