Salam de biscuiti reteta cu ciocolata

de feliciana_maria_1209 in Prajituri, 24 Oct 2010 | 15373 vizualizari

 

Salam de biscuiti reteta
Buna fetele.Prima reteta pe care vreau sa o postez aici este de fapt o reteta nereusita la originea ei dar pe care am reparat-o.Sper din toata inima ca o sa va placa.Inspiratia mi-a venit de la guguh si de la Miha...ocazie cu care vreau sa le multumesc ca si-au impartasit ideile unor bucatarasi mai nepriceputi(asa ca mine).De acum incolo vreau si eu sa ma iau la intrecere cu voi cu retete din ce in ce mai sofisticate dar si mai delicioase.Ma bucur ca am ocazia sa invat de la bucatarasi cu experienta si cu idei multe si delicioase.Reteta aceasta o voi scrie asa cum ar fi trebuit sa o fac si nu in felul in care am facut-o eu de am reusit sa o stric.Va doresc pofta buna si sper sa va placa.....si........ce vedeti in reteta puteti oricand sa schimbati....., ingredientele, cantitatea si ordinea,.... dupa cum vreti voi.....eu cel putin asa am facut.....putin de la guguh....putin de la Miha.Data viitoare o sa vin cu o reteta mai buna si o sa imi iasa la fel de buna sau poate chiar mai buna decat a voastra.Va poop pe toate cu drag si o zi placuta in continuare. P.S.Si sper sa nu va suparati ca va iau atat de personal dar am impresia ca va cunosc de o vesnicie.

 

INGREDIENTE

  • Salam de biscuiti reteta
  • 800 g biscuiti(eu am folosit gen Petit Beure,ca altii nu se gasesc aici la mine)
  • 200 g ciocolata cuvertura
  • 400 g ciocolata amara
  • 150 g unt
  • 200 g margarina
  • 50 g cacao
  • 50 g cacao de baut
  • 100 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 400 g stafide
  • 200 g nuci
  • 150 g nuca de cocos
  • 50 ml esenta de rom
  • 2 pliculete zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti reteta cu ciocolata:

   Salam de biscuiti reteta

1. Intr-un castron mai mare se rup biscuitii in bucati potrivit de mari.

   2. Se pune ciocolata intr-un castron la topit in bain-marie.

   3. Cand s-a topit se adauga untul si margarina si impreuna se topesc pe aragaz la foc potrivit.Cand s-a topit untul se da castronul la o parte.

   4. Separat in alt castron se amesteca cacaoa de baut cu cealalta cacao si cu zaharul.Se pune lapte pana cand ajunge de consistenta unei maioneze

   5. Cele doua compozitii de mai sus se ameta steca si se lasa sa se raceasca un pic

   6. Dupa ce s-a racit compozitia un pic se pune peste biscuiti impreuna cu toate celelalte ingrediente(stafidele,nucile,nuca de cocos,zaharul vanilat,esenta de rom) si se amesteca bine.

   7. Compozitia rezultata se niveleaza si se imparte cu paleta in 2 parti.

   8. O jumatate din compozitie se pune intr-o tava in care s-a pus in prealabil hartie de copt. Se aranjeaza in tava sa fie la nivel ,se inveleste in hartia de copt dupa care se transfera pe o folie de aluminiu unde se modeleaza cu mainile in forma unui salam.Se inveleste si in folia de aluminiu si se da la frigider pentru cel putin 3 ore.

   9. Se procedeaza la fel si cu cealalta jumatate.

  10. Dupa ce au trecut cele 3 ore se da salamul de biscuiti prin nuca de cocos(la alegere.

 

 

TIPS-URI

1

La aceasta reteta eu am pus si unt si margarina deoarece nu mi-a mai ajuns untul.Sunt de obicei in favoarea untului.

2

Nucile .....eu le-am pus asa dar se pot praji un pic in cuptor....numai cat sa se rumeneasca un pic

3

Stafidele...le-am pus in putina apa clocotita sa se inmoaie si sa se mai umfle un pic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti reteta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piersici