Salam de biscuiti reteta
M-am trezit zilele trecute cu o pofta teribila de salam de biscuiti...Si mi-am sunat mama si am intrebat-o cum ne facea ea cand eram mici...
Salam de biscuiti reteta
Am rupt biscuitii in bucati mici si i-am pus intr-un castron impreuna cu nucile maruntite (cu sucitorul), cu rahatul taiat cubulete si stafidele. Daca Matei nu mi-ar fi dat tarcoale as fi imbatat putin stafidele...
Am folosit biscuiti Petit beurre pentru ca sunt dulci, moi si usor de sfaramat. Am adaugat cele trei linguri de cacao, putina esenta de rom si am amestecat ingredientele.
Am pus apa la fiert impreuna cu zaharul pana s-a format un sirop consistent, dupa care am adaugat untul. Am amestecat pana s-a topit untul si siropul obtinut l-am turnat peste ingredientele din castron (dupa ce s-a racit putin) si am omogenizat bine.
Am rasturnat compozitia pe o bucata de folie alimentara, dandu-i forma de salam si impachetandu-l bine.
Cu greu l-am tinut trei ore in frigider pentru a se intari.
Mmmm, are gustul copilariei...