O rețetă clasică de desert pe bază de biscuiți. Se prepara foarte ușor, rapid și este deliciosă.
Biscuiții îi rupem în bucăți mai mari.
Rahatul și nucile se mărunțesc în cubulețe mici cu latura de 1 cm.
Se pun la foc laptele, când s-a încălzit adăugăm untul.
Când s-a topit untul adăugăm zahărul și cacao, amestecăm până când se topește zahărul și se absoarbe cacaua. În final adăugăm stafidele și esența de rom. Amestecăm totul și lăsăm să dea în clocot de două, trei ori.
Compoziția rezultată se toarnă peste biscuiții amestecați cu rahatul și nuca mărunțită. Se omogenizează cu grijă.
Compoziția se lasă sa se lege 10 minute.
Se întinde folia alimentară pe masa de lucru, o presărăm cu nucă de cocos.
Se așează compoziția pe zona presărată cu nuca de cocos, o tasăm cu mâna, presărăm nucă de cocos deasupra și apoi o rulăm cu folia, cât mai strâns.
Salamul se ține la frigider minim 4 ore, după care se poate servi feliat.