Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Alt rulou de pui, va veti intreba. Dar este al doilea fel de mancare facut din puiul descris in reteta de mai sus. Am uitat sa va spun ca puiul a avut 1.8 kg. Deci destul de marisor.
Ingrediente
Mod de lucru
- se dezoseasa si se imparte pieptul de pui in doua si se bate usor cu ciocanul de snitele
- se condimenteaza cu condimente pentru pui, sare si piper daca mai este nevoie (depinde de condimentele de pui) si busuioc uscat
- se dau la frigider pentru 10-15 minute
- se caleste in doua linguri de ulei ardeiul gras, ardeiul usturat si morcovul taiat cubulete
- se adauga usturoiul si ciupercile taiate
- se calesc impreuna pana scade apa lasata de ciuperci (in total 8-10 minute)
- se scot bucatile de piept de la frigider
- se aseaza 3 sau 4 felii de bacon pe masa de lucru (depinde de dimensiunea bucatii de piept)
- se pune o bucata de piept peste bacon si se presara deasupra patrunjel tocat marunt
- peste bucata de piept se pun legumele calite (se impart in cate parti este nevoie)
- se pune cascavalul taiat bastonase
- se ruleaza baconul cu pieptul de pui
- se impatureste intr-o folie de aluminiu
- se procedeaza la fel cu toate bucatile de piept
- se aseaza apoi intr-o tava unsa cu ulei
- se lasa la cuptorul incins 15-20 minute
- se scot de la cuptor si se desface folia de aluminiu pentru a permite ruloului sa se rumeneasca
- se adauga peste rulouri 100 ml vin alb
- se mai lasa la cuptor 5-10 minute
- se scot de la cuptor si se lasa acoperite 10 minute sa se intrepatrunda aromele si se se inabuse bine carnea
- se serveste cu cartofi copti si cu smantana, daca doriti.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola